Φορείς

Μέλη Επιχειρησιακής Ομάδας

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ιδρύθηκε το 2014 ως αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων που συνεργάστηκαν με στρατηγικούς εταίρους από τον τομέα της πληροφορικής και τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να υπηρετήσουν ένα κοινό όραμα για μια πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική γεωργία.

Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα και παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των αναγκών των φορέων του πρωτογενούς και αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.

Βασική παράμετρος για την ανάπτυξή τους αποτελεί η συστηματική παρακολούθηση και ο συντονισμός με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τον εθνικό πρωτογενή και αγροδιατροφικό τομέα καθώς και τους Έλληνες παραγωγούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πορεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία αποτελεί το βασικό πλαίσιο αναφοράς και υποστήριξης για το σύνολο των εκπροσώπων του πρωτογενούς και αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ αλλά και για τις εθνικές διοικήσεις.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ Γ.Π.Α.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ Γ.Π.Α.

Το Εργαστήριο Γεωργικής Φαρμακολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 1989.

Δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση και στη διεξαγωγή έρευνας σε θέματα γεωργικής φαρμακολογίας και χημικής φυτοπροστασίας, όπως η χημική καταπολέμηση των φυτοπαρασίτων και οι μηχανισμοί δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (Φ.Π.), η ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού υπολειμμάτων Φ.Π. και μυκοτοξινών στα τρόφιμα.


Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών – ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Ο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» έχει σημαντικό ρόλο ως διεπιστημονικό, ερευνητικό κέντρο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (ΙΒΕ) έχει ως αποστολή τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στις επιστήμες ζωής και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Το Εργαστήριο Δομικών Μελετών Βιομορίων & Φαρμάκων με NMR του Ινστιτούτου έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα στη σύνθεση, δομική ανάλυση και βιολογική αξιολόγηση ενώσεων, στις αναλύσεις ποιοτικού ελέγχου, στην μελέτη μεταβολικού προφίλ ελαίων και φυτών και συμμετέχει σε διεθνή και εθνικά ανταγωνιστικά προγράμματα που αφορούν και τον αγροδιατροφικό τομέα.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – “ΕΛΑΙΩΝΑΣ”
ΕΛΑΙΩΝΑΣ

O ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – “ΕΛΑΙΩΝΑΣ” ιδρύθηκε στις 27 Ιανουαρίου του έτους 2004. Από το έτος 2015 παράγει ελαιόλαδο με την ένδειξη «ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» και από το 2017 είναι πιστοποιημένος για την εμπορία του.

Η δυναμική του Συνεταιρισμού είναι 500 – 1.000 τόνοι πιστοποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο “ΕΛΑΙΩΝΑΣ” κάνει εξαγωγές στην Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και σταδιακά υποκαθιστά τις χύδην πωλήσεις με εξαγωγές τυποποιημένου επώνυμου ελαιόλαδου.

Ο Συνεταιρισμός καινοτομεί και αποθηκεύει το ελαιόλαδο ανάλογα με την περίοδο και την περιοχή συγκομιδής.


ΝΗΛΕΑΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΝΗΛΕΑΣ

Το 2002 στη Μεσσηνία ιδρύθηκε η ΑΜΚΕ «Νηλέας».

Σκοπός της ήταν η εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στα αγροτεμάχια των μελών της. Το 2004 μέλη της ΑΜΚΕ ίδρυσαν τον ομώνυμο Αγροτικό Συνεταιρισμό με σκοπό την εμπορία και προώθηση του ελαιολάδου των μελών ως τυποποιημένο ελαιόλαδο υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Το 2009 εγκρίθηκε η “Περιβαλλοντική δήλωση ΕΜΑS” του ΝΗΛΕΑ, η πρώτη στην Ευρώπη στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας. Ο Συνεταιρισμός εξάγει σε χώρες όπως η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γερμανία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο